Visa alla (5)

Therese Johaug överlägsen i mål – Kalla på pallen

Publicerad

Det var inget snack den här helgen heller. Therese Johaug krossade återigen sina konkurrenter på 15 kilometers fritt-loppet i Beitostölen. Bakom Johaug var Charlotte Kalla tvåa i mål.

Therese Johaug regerar i världscupen just nu. I dag, på 15 kilometersloppet i fristil, var hon helt överlägsen och över minuten före tvåan Charlotte Kalla i mål.

Therese Johaug överlägsen i mål

– Hon gick på knock i dag, säger SVT Sports expert Mattias Fredriksson i sändning.

–  Jag var riktigt trött efter Lillehammer, men tog det lugnt hemma några dagar, idag kändes kroppen bra. Det var mitt bästa lopp för säsongen idag, och jag är glad på att vara högst upp på pallen återigen, speciellt här i Beitostölen, säger Therese Joahug.

Bakom Johaug var det jämnt. Charlotte Kalla var inte bättre än sjua efter halva loppet, men stod för en riktigt stark avslutning och var tvåa i mål.

Kalla: Smärta har jag känt förut

Nytt bra lopp av Ebba

– Kalla såg lite seg ut från start, men det såg bättre och bättre ut, säger Mattias Fredriksson.

Det unga stjärnskottet Ebba Andersson stod för ett nytt kanonlopp. Svenskan såg ut att gå mot en pallplats men tappade lite på slutet – i mål var hon 1,08 åtta efter Johaug och två sekunder bakom trean Ingvild Flugstad Östberg. 

Det varit fruktansvärt slitsamt, man fick inte nått gratis. Jag tyckte verkligen jag fick kämpa, men jag gav det jag hade. De var lite starkare än mig i dag, säger Ebba Andersson till SVT Sport.

Ebba Andersson: ”Fruktansvärt slitigt”

Övriga svenska placeringar: Ida Ingermarsdotter 12, Evelina Settlin 21, Jonna Sundling 28, Elina Rönnlund, 51.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer