Landslagschefen Vidar Löfshus räknar inte med Petter Northug i Tour de Ski. Foto: Bildbyrån

Landslagsledningen tvivlar på Northug

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug vill åka Tour de Ski i slutet av månaden.

Men enligt den norska landslagschefen Vidar Löfshus är det ganska osannolikt.

– Han är inte där än, säger han till Adresseavisen.

Efter en eländig säsongsinledning slog Petter Northug för två veckor sedan till med en andraplats i sprinten i norska cupen i Gålå.

Därefter berättade den tidigare norska skidkungen att han siktar på att göra världscuppremiär under Tour de Ski i slutet på december och början på januari.

– Det beror lite på vilka åkare som står över. Jag kommer inte stå i vägen för dem som går bra i världscupen framöver, de har första prioritet. Men det kan öppna sig en möjlighet för mig, sa Northug då till NRK.

Tror inte på Northug

Men nu tonar den norska landslagschefen Vidar Löfshus ner Northugs chanser att åka världscupen innan årsskiftet som situationen är i dagsläget.

– Han är inte där än, säger landslagschefen till Adresseavisen.

Tour de Ski inleds i italienska Toblach 29 december, går vidare till Val Müstair och Oberstdorf innan den avslutas i Val di Fiemme den 6 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.