Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Sundling kan snart vara tillbaka i tävling. Foto: SVT/Bildbyrån

Jonna Sundling: ”Jag har återuppstått”

Uppdaterad
Publicerad

OS-mästaren i sprint, Jonna Sundling, har ännu inte tävlat den här säsongen på grund av en segdragen förkylning. Men nästa helg kan hon äntligen vara tillbaka.

– Jag mår bra nu. Jag har återuppstått, säger hon till SVT Sport.

Längdstjärnan Jonna Sundling har inte kunnat tävla hittills den här säsongen. Men nu närmar hon sig en comeback.

– Jag mår bra nu. Jag har återuppstått. Det tog bara en månad. Det är väldigt segt. Jag åkte på en förkylning som varade längre än vanligt så jag har fått ha väldigt mycket tålamod. Men nu är jag igång, så det är skönt, säger hon.

Tävlingscomebacken kan ske redan kommande helg, men det blir inte i världscupen utan i sådana fall i Skandinaviska cupen i Östersund. I världscupen lär hon vara tillbaka i början av nästa år.

– Så fort som möjligt vill jag ju in, men jag måste tänka långsiktigt och vad som är bäst för mig. Det gäller att ha lite is i magen. Jag tror jag får vänta lite till med världscup.

Sundling berättar om sin fysiska status just nu:

– Jag har kommit igång bra med träningen. Kroppen känns bättre och bättre för varje dag. Jag tror väl kanske inte att jag är i någon världsmästarform. Men det tar sig och jag är bara glad över att få stå på skidor nu. Helst av allt hade jag ju velat stå på startlinjen i Beitostölen idag, men det får vänta lite till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.