Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Sundling kan behöva stryka guldchans: ”Kommer bli tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Drömscenariot inför VM var att köra alla distanser. Men nu backar Jonna Sundling från den planen på grund av det tajta tävlingschemat.

– Skiathlonen ligger lite risigt till kan man väl säga, säger hon till SVT Sport.

Jonna Sundling kommer till VM i Planica som regerande OS- och VM-guldmedaljör i sprint. Men förra säsongen stod sprintspecialisten också för fina resultat i distanslopp. Hon var fyra på tremilen i OS och trea på samma distans i Holmenkollen.

Inför säsongen öppnade hon för att inte bara åka sprint på VM, utan ställa upp i samtliga lopp. Med bara dagar kvar till VM-premiären ser det inte ut att bli så.

– Det står jag fast vid, att det hade varit riktigt häftigt att kunna åka precis alla tävlingar. Sen vet jag idag att det kommer bli tufft att göra exakt varenda tävling även om kroppen tillåter. Prio ett för mig är ju sprinten, och sprintarna, så skiathlonen ligger lite risigt till kan man väl säga. Men resten vill jag ju definitivt åka om kroppen tillåter, säger Jonna Sundling till SVT Sport.

VM-tävlingarna ligger tätt efter varandra. Mästerskapet inleds med individuell sprint på torsdag och bara två dagar senare avgörs damernas skiathlon.

Kändes det som ett mer realistiskt drömscenario innan säsongen drog igång?

– Nej, det är väl lika realistiskt nu. Det beror på var man vill lägga sitt krut också, tänker jag.

Längd-VM 2023 i Planica: Tävlingsprogram och svenska truppen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.