Norges förre landslagschef Vidar Löfshus tror inte att Frida Karlsson är en ny Marit Björgen eller Therese Johaug. Foto: Bildbyrån

Norske profilens tvivel på Frida Karlsson: ”Tror inte hon blir en enväldig drottning”

Uppdaterad
Publicerad

Många spår att Frida Karlsson blir nästa längddrottning efter Marit Björgen och Therese Johaug. Men Norges förre landslagschef Vidar Löfshus tror inte att hon kan komma upp i samma nivå som sina föregångare.

– Det finns en del saker som gör att man inte tror att hon blir en enväldig drottning på samma sätt som Marit Björgen och Therese Johaug var, säger han till Dagbladet.

Längd-VM i Planica inleds med sprinten på torsdag. Där hoppas Frida Karlsson följa upp succén från Tour de ski.

Frida Karlsson blev 2019 avstängd från det svenska skidförbundet för att hon inte uppfyllde hälsokraven, och sa i november 2021 att hon kämpade med kosten för att inte drabbas av energibrist.

Just näringsbristen är något som Norges förra landslagschef, Vidar Löfshus, tror kan stoppa Karlsson från att bli lika dominant som Marit Björgen och Therese Johaug var.

– Jag tycker väldigt synd om Frida, att hon går igenom såna perioder. Jag har inte koll på vad som sker runt henne, men hon haft perioder med näringsbrist och det är möjligt att hon inte har full kontroll över det. Det blir väldigt instabilt och inte minst skört, säger Löfshus till Daglbadet.

Löfshus tror dock att Karlsson kommer fortsätta att vara en av de starkaste lysande stjärnorna i skidvärlden.

– Att Frida är bra och kommer att dominera längdsporten i många år är det inget tvivel om, säger han.

KLIPP: Hör Frida Karlsson inför VM: ”Stora mål” (20 februari 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson är tillbaka efter sjukdom och redo för VM. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.