Jonna Sundling missar premiären i Ruka. Foto: Bildbyrån

Jonna Sundling missar världscuppremiären

Uppdaterad
Publicerad

Hon avstod Sverigepremiären i Bruksvallarna på grund av en långdragen förkylning.

Nu står det klart att sjukdomen håller OS-mästarinnan borta från världscuppremiären i Ruka.

– Just nu är prio ett att bli helt frisk, säger stjärnan till SVT Sport.

Inför den här helgens Sverigepremiär i Bruksvallarna meddelade Jonna Sundling på Instagram att hon inte skulle delta då hon hade åkt på en seg förkylning som ”vägrar släppa taget”.

– Jag har haft en hel del sjukdagar den senaste tiden, men idag känner jag mig på bättringsvägen. Vilket känns otroligt skönt, säger stjärnan till SVT Sport under söndagen.

Beskedet från landslaget var tidigare att Sundling skulle träna istället den här helgen. Men nu kommer nästa besked att längdstjärnan även missar världscuppremiären i Ruka, 25-27 november.

– Dessvärre blir det inga tävlingar för mig i Ruka nästa helg. Just nu är prio ett att bli helt frisk så att jag kan komma igång successivt med träning och tävling. Hälsan är viktigast och för att kunna åka fort på skidor i vinter måste jag ta det rätt takt nu, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.