Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jonna Sundlings tankar inför säsongens första läger. Foto: Bildbyrån

Jonna Sundling om att utbrytartrion är tillbaka i längdlandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Säsongens första läger för damerna i längdladslaget är i gång.

Ubrytarna är åter i laget, och Jonna Sundling ser fram emot sparringen.

– Det känns väldigt kul att de väljer den vägen igen, säger hon till SVT Sport.

I början av månaden meddelade längdlandslaget att stjärntrion Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn återvänder till verksamheten. Nu är de samlade på läger tillsammans, för första gången på över ett år.

Sveriges damlandslag i längdskidor är därmed komplett, med de allra bästa i laget. De har beskrivits som världens bästa landslag på damsidan.

På måndag bär det av till Sognefjellet i Norge för säsongens första läger.

– Jag tycker vi känns som ett mer komplett lag nu när de har kommit tillbaka, säger Jonna Sundling till SVT Sport och fortsätter:

– Det känns väldigt kul att de väljer den vägen igen. Det är bra för laget, vi är många starka åkare och vi pushar varandra hårt till det bättre, tror jag.

Försöker förklara förändringarna: ”Då kanske jag skulle få stå här ett tag”

Förra säsongen tog Jonna Sundling flera pallplatser i världscupen, men framförallt ett individuellt guld i sprinten på VM, trots att inledningen förstördes av sjukdom.

Hon har även de senaste säsongerna utvecklats som distansåkare, men har inte gjort några större ändringar i träningen, har hon berättat. Den här träningssäsongen blir inget undantag.

– Jag vill även åka sprint och distans framöver, då tror jag väldigt mycket på den vägen jag gått det senaste året, säger hon.

Hon kommer att göra några små justeringar, men vill inte gå in på exakt vad.

–  Det är väldigt mycket på detaljnivå, mycket kommer att vara väldigt likt. Det är intervaller och styrketräningsbitar som kommer att vara lite skillnad.

Det kanske är saker som den breda publiken kanske inte har så mycket ut av att veta?

– Nej, då kanske jag skulle få stå här ett tag, säger Sundling och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.