Jonna Sundling imponerade stort – trea i Holmenkollen

Uppdaterad
Publicerad

Sprintspecialisten Jonna Sundling fortsätter imponera på distanserna.

27-åringen tog hem tredjeplatsen i klassiska Holmenkollen – i sin första tremil i världscupen.

– Det är helt fantastiskt, jag är jättenöjd, säger hon till SVT Sport.

Jonna Sundling blev fyra i tremilen på OS och visade att hon kunde utmana om pallplatserna även på de längre distanserna. Så när hon ställde upp sig på start inför dagens tremil i Holmenkollen hade hon seglat upp som ett stort svenskhopp. Och som hon levererade.

– Jag tänkte inte så mycket på resultat utan bara gå ut och göra mitt och åka bra skidor, sedan fick det bli vad det blev. Det resulterade ju i en tredjeplats och det är helt fantastiskt, säger hon efter loppet.

Sundling gick med i klungan bakom en överlägsen Therese Johaug och med knappt fem kilometer kvar var det en grupp på fem åkare som gjorde upp om två pallplatser.

”Så trött”

Då gick Krista Pärmäkoski ifrån, fick en lucka och säkrade andraplatsen. Men där efter var Jonna Sundling först ner för backen in mot upploppet.

Hon kunde hålla undan för åkarna bakom, gå i mål som trea och ta sin första pallplats på ett distanslopp i världscupen.

– Jag var så trött i armarna att det började krampa, annars kände jag mig rätt pigg. Det är otroligt skönt att äntligen nå pallplats i distans, säger Sundling.

KLIPP: ”Så trött i armarna att det började krampa”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.