Tränaren inför Kallas VM-premiär: ”Var står hon?”

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon kliver Charlotte Kalla in i skid-VM. Hon gör det på samma distans som hon tog OS-guld på för ett år sedan. Men den här gången har uppladdningen varit litre annorlunda för henne.

– Hon har inte mött någon på länge, säger tränaren Magnus Ingesson till SVT Sport.

För en månad sedan var Charlotte Kalla en minut efter Ebba Andersson i 10 kilometersloppet på SM. Sedan dess har hon inte tävlat. I morgon ställer hon sig på start för första gången detta VM.

– Det är den osäkerheten hon har, var står hon? Hon har inte mött någon på länge, säger hennes tränare, Magnus Ingesson, till SVT Sport.

Efter det misslyckade SM-deltagandet åkte Kalla till italienska Seiser Alm för att jaga VM-formen på hög höjd, något som visat sig vara ett framgångsrecept förut.

– Det har successivt blivit bättre sedan SM, säger Ingesson.

När hon står på startlinjen i morgon är det som regerande olympisk mästare på distansen, men den rutinerade Kalla har inte haft den uppladdning hon är van vid.

– Det är en ny situation för mig att gå in i en VM-uppladdning utan att ha haft flyt de sista veckorna, säger Kalla till SVT Sport

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.