Charlotte Kalla. Foto: Bildbyrån

Charlotte Kalla: ”Inte helt nöjd”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla hamnade på en niondeplats när årets Tour de Ski drog igång, 41.9 sekunder efter segrande Therese Johaug. Men trots det är hon inte helt nöjd.
– Jag är inte helt nöjd med farten, säger hon till SVT Sport.

Charlotte Kalla hade inte en perfekt känsla i premiären av Tour de Ski, och fick kämpa rejält för den plats i topp-tio som hon till slut hamnade på.

– Det kändes som att jag fick jobba för placeringarna hela tiden. Det flöt på ganska bra uppför, men platten och utför var det kämpa och slita på, säger hon till SVT Sport.

Hade det någonting att göra med skidorna?

– Jag är inte helt nöjd med farten.

För Kalla var det fokus på att taktiskt sett åka smart för att hamna i toppen.

– Det gällde att försöka se var det blev läge och det är ju lite småkurvigt. Men samtidigt finns det tillfällen där det går att passera. Det gäller att ha lugnet i magen och lite split-vision var de andra svenskorna är.

Just att hjälpas åt bland svenskorna är något som Kalla säger är något de tänker på.

– Det är något som vi påminns om hela tiden. Det är en fantastisk förmån att vara så många som kan vara så högt uppe i fältet och det ska man dra nytta av.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ebba Andersson om sin succécomeback

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer