Charlotte Kalla fokuserar inte på placeringar på VM. Foto: Bildbyrån

Kalla fokuserar inte på placeringar: ”Orättvist att prata om”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla har haft en motig säsong.

Hon tonar ner förväntningarna på sig själv inför VM.

– Orättvist att börja prata om placeringar, säger hon till SVT Sport.

Charlotte Kalla har haft en tuff säsong. När VM drar igång för hennes del i dag är det inte en bra placering hon helst vill uppnå.

– Prestationen kommer bli superviktig, lyckas jag med det brukar resultaten komma. Men det blir alldeles för orättvist att börja prata om placeringar, nu handlar det om att göra mitt bästa, säger hon till SVT Sport.

Covid-19 förstorde stora delar av säsongsinledningen för Kalla. Hon gjorde sin första världscuptävling i januari, där hon bland annat gjorde en stark stafettsträcka, när laget blev två. I Falun gick det tyngre, med bland annat en 48:e plats.

”Jätteglad att jag kunde hålla den nivå”

På damsidan är det många som presterat bra under säsongen och konkurrensen är stor. När VM-truppen skulle presenteras var det många som ansåg att Kalla inte skulle få en plats.

– Jag är jätteglad att jag åkte fort i Lahti och att landslagsledningen tyckte att det kvalificerade mig för VM. Även fast resultaten inte duggat tätt och jag inte har tävlat så mycket, så är jag jätteglad för att jag kunde hålla den nivån. säger Kalla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.