Stina Nilsson och Charlotte Kalla. Foto: Bildbyrån

Kalla omtumlad av Stina Nilssons besked

Uppdaterad
Publicerad

I går kunde SVT Sport avslöja att Stina Nilsson byter sport från längdskidor till skidskytte. För Charlotte Kalla kom beskedet som en stor överraskning.

– Jag känner mig faktiskt lite omtumlad, säger Kalla till SVT Sport.

Stina Nilsson har vunnit OS-guld i sprint och VM-guld i både sprintstafett och stafett.  Men från och med nästa säsong ska hon försöka nå toppen i skidskytte. Vännen och landslagskompisen Charlotte Kalla blev omtumlad över nyheten.

– Nyheten kom som en stor överraskning. Jag känner mig faktiskt lite omtumlad. Stina blir skidskytt! Det hade jag inte trott. Jag vill önska Stina all lycka framåt med sin nya idrottsutmaning med en bössa på ryggen. Det ska verkligen bli hur spännande som helst att följa henne i skidskyttetävlingarna till vintern, säger Charlotte Kalla till SVT Sport och fortsätter:

– Jag vill tacka Stina för alla fantastiska upplevelser som vi delat tillsammans med längdlaget i VM, OS och världscup. Speciellt alla intressanta samtal vi haft i och utanför spåren, Stina är en modig kvinna.

KLIPP: Här tränar Stina Nilsson skidskytte

KLIPP: Stina Nilsson tipsar i coronatider

Stina Nilssons bästa tips: ”Frenetiskt hård på det” 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.