Foto: Instagram

Stina Nilsson om superskrällen: ”Kanske behöver vi en galen nyhet”

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter att SVT Sport avslöjade att Stina Nilsson byter till skidskytte bekräftade hon nyheten på sin Instagram:

– Jag kommer att tävla i skidskytte nästa säsong.

Hon förklarar på Instagram att:  ”Jag är fullt medveten om att idrott inte är viktigt att rapportera om just nu. Verkligen! Men. Kanske behöver vi en lite galen och rolig nyhet i flödet också?” Och det är fullt fokus på den nya karriären. Längskidåkningskarriären läggs i alla fall tillfälligt ner för skidskyttet den kommande säsongen. 

– Jag tycker att det är så kul men är också jätteödmjuk till att det är så svårt, det är superutmanande, säger Nilsson.

Nilsson är taggad inför uppgiften att lära sig sin nya sport.

”Vill lära mig hur man byter skott på två sekunder”

– Det är inte målet som är målet utan resan och det kommer att bli så kul att börja som nybörjare, det ska jag inte sticka under stol med. Dom som jag hittills tränat med är ju proffs och är superduktiga men jag vill lära mig hur man byter skott på två sekunder.

Hon ser fram emot sin nya karriär, där hon helt lagt längdåkningen åt sidan nästa säsong. Det blir bara skidskytte nästa säsong. Hon har under den gångna säsongen varit i skidskyttemiljön i Östersund där både skidskyttar och längdåkare tränat sida vid sida.

– Jag är superpeppad och vill lära mig allt jag kan om det här och bli så bra som jag bara kan. Det ska bli jätteroligt. Det här blir min resa mot det nya berget som jag vill försöka ta mig upp på och blicka ut över, funderar Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.