Foto: Bildbyrån

Kalla: ”Sprinten vill jag bara lägga bakom mig”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla åkte ut redan i kvalet i gårdagens sprint i Tour De Ski.

Inför morgondagens 10 kilometer vill hon lägga senaste insatsen bakom sig.

– Gårdagen med sprinten vill jag bara lägga bakom mig, säger Kalla till SVT Sport.

Charlotte Kalla ligger på tjugonde plats i totalen i Tour De Ski, en minut och tre sekunder efter ledande Natalija Nepryajeva.

I går åkte den svenska veteranen ut redan i kvalet i sprinten. Nu blickar hon framåt.

Tour de Ski

– Gårdagen med sprinten vill jag bara lägga bakom mig. Men det kändes bra på masstarten, det finns nåt att jobba vidare på. Så det ska bli kul med ett individuellt lopp här i Toblach på nyårsafton. Det är fina banor här, säger Kalla till SVT Sport.

Vilken var den stora skillnaden mellan masstarten och sprinten?

– Jag fick som inte till tajmingen. Det är ju lite speciellt när man inte kört så mycket sprint att kunna få ut viljan. Däremot på masstarten kände jag att jag hittade tryck i åkningen. Det ska bli intressant nu när vi inte är på lika hög höjd hur kroppen kan hantera banan, avslutar Kalla.

I morgon klockan 14.45 är det dags för damernas 10 kilometer fristil från Toblach. Innan dess, 12.15 gör herrarna upp över 15 kilometer.

ARKIV: Kallas magiska slutsträcka i OS 2014

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet