Charlotte Kalla. Foto: Bildbyrån

Kallas förklaring till VM-misslyckandet: ”Kom aldrig på banan igen”

Uppdaterad
Publicerad

VM i Seefeld blev inte vad Charlotte Kalla tänkt sig. Nu berättar hon att en förkylning före jul tog hårdare än vad de flesta förstod.
– Efter förkylningen kom jag aldrig riktigt upp på banan igen, säger Kalla till NSD.

Charlotte Kalla inledde den gånga säsongen starkt och tog flera pallplatser före jul. Den svenska veteranen kände då att det fanns ännu mer att ta av och hoppades på en formtopp lagom till VM i februari.

Men så blev det inte, och nu berättar Kalla för NSD att en förkylning i december tog hårdare än vad någon utanför den innersta kretsen visste om.

– Jag kände under hösten att det fanns mer att plocka ut och att formtoppningen inför VM skulle sätta fart på det hela – men så kom förkylningen. Efter förkylningen kom jag aldrig riktigt upp på banan igen. Jag tvingades också avbryta SM för att göra något helt annat i stället.

”Hoppats på större under fram till VM”

Sedan Kalla valt att avbryta SM-veckan i förtid försökte hon finna lugnet och formen i italienska Seiser Alm. Men formen infann sig aldrig riktigt under VM som blev en besvikelse individuellt sett, även om VM-guldet i stafett small högt.

– Jag hade väl hoppats på att ännu större under hade skett fram till VM. Jag hade hoppats att nå en nivå där jag skulle kunna fajtas om de ädlaste medaljerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer