Charlotte Kalla. Foto: Bildbyrån

Kallas nya roll: Stötta landslagstalanger

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla har lagt av – men hon lämnar inte sporten.

Legendarens nya roll:

Hon hjälper lovande juniorer.

Kalla rundade av sin framgångsrika skidkarriär med ett sista olympiskt spel i vintras. Hon gjorde elitkarriärens sista lopp vid SM i slutet av mars men redan nu i sommar är hon tillbaka i landslagssammanhang, som ”sidekick” åt juniorlandslagets tränare Andreas Domeij.

”I våras fick jag chans att höra Andreas träningsfilosofi och fick bekräftat det jag egentligen visste – att han är en klok tränare. Andreas hade idéer om hur jag kunde förstärka hans tankar och bidra med min erfarenhet. Det lät spännande så valet att hitta tid för mig att vara med några dagar var lätt”, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

”Blir en bonus”

Tanken är att Kalla ska bidra med sin kunskap och erfarenhet och hjälpa den unga generationen skidåkare med att ta det svåra steget från junior till senior. Kalla gör tre inhopp på juniorernas träningsläger med start redan nu i Örnsköldsvik.

”Att få tillgång till Charlottes kunskap blir en bonus och inspirerande för de aktiva”, säger Andreas Domeij

”Andreas engagemang är en stor tillgång och jag tror att hans energi kan inspirera de aktiva att få till en bra helhet i sina satsningar. Tanken är att jag ska medverka på träningspassen på de planerade lägren och i samband med första lägret kommer jag även hålla en inspirationsföreläsning”, säger Kalla i pressmeddelandet.

KLIPP: Charlotte Kalla om framtiden: ”Jag ska undersöka hur återväxten ser ut inom svensk damskidåkning”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Charlotte Kalla med Piteås färger målade på ena kinden. Foto: Bildbyrån

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer