Foto: Bildbyrån

Johannes Kläbos morfar fick en stroke – stjärnan skippar premiären

Uppdaterad
Publicerad

Storstjärnan Johannes Hösflot Kläbo missar helgens norska längdpremiär i Beitostölen.

Dels på grund av en förkylning, dels för att hans morfar har varit inlagd på sjukhus efter en stroke.

– Jag har valt att stå över helgens premiär av flera orsaker, säger 25-åringen till Adresseavisen.

Säsongspremiären i norska Beitostölen blir utan världens främsta sprinter.

Det norska skidförbundet skickade under tisdagen ut ett kort uttalande från landslagstränaren Arild Monsen: ”Johannes har dessvärre blivit förkyld och kommer inte till Beitostölen. Planen är att han reser till världscuppremiären i finska Ruka onsdag 24 november”.

Förutom förkylningen spelar det också in i Kläbos beslut att hans morfar tillika tränare, 78-årige Kåre Hösflot, för en dryg vecka sedan blev inlagd på sjukhus efter en stroke. I går, måndag, fick han lämna sjukhuset och komma hem.

– Jag har valt att stå över helgens premiär av flera orsaker. Mycket stress med en liten förkylning, tre veckor på hög höjd samt händelsen på hemmaplan har gjort att jag valt att stå över ”Beito” den här gången. I stället förbereder jag mig för världscuppremiären i Ruka nästa helg, säger Kläbo till Adresseavisen.

Kåre Hösflot väntas göra en full återhämtning. Under veckan som passerat har Johannes Kläbo besökt sin morfar flera gånger och väntas nu köpa en stor tv så att Kåre kan följa de kommande tävlingarna, skriver Adresseavisen.

SE OCKSÅ: Jättehyllningen till Poromaa: ”Kan bli bäst i världen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.