Foto: Bildbyrån

Kläbo inför kommande säsongen: ”Revanschlust”

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått tre månader sedan Johannes Hösflot Kläbo blev av med VM-guldet på femmilen.

Nu längtar han efter kommande säsong – och revansch.

– På många sätt kommer jag nog känna revanschlust. Jag är inte sur eller irriterad. Men jag är verkligen sugen på vintern, det finns det inget som helst tvivel om, säger Kläbo till VG.

Johannes Hösflot Kläbo var först över mållinjen när femmilen avgjordes den 7 mars tidigare i år. Men kort senare blev norrmannen diskade efter en incident på upploppet där han och Alexander Bolsjunov hakade i varandra.

För norska VG berättar Kläbo att händelsen förmodligen kommer att göra sig påmind hela livet.

– Jag kommer förmodligen aldrig att glömma det loppet. Jag kommer att minnas det för alltid, säger han.

Glad över utvecklingen på distans

Det har gått tre månade sedan han blev av med guldet i Oberstdorf. Med distans till händelsen känner sprintspecialisten Kläbo att han ändå kan glädjas över sin utveckling som distansåkare.

– Jag känner att det är härligt att jag fått betalt för jobbet jag lagt ner. Jag har tagit kliv på distans och det är den största glädjen.

Han berättar att händelsen inte påverkar honom negativt utan att han ser den som en lärdom inför kommande säsong. Höjdpunkten blir OS i Kina 2022 – och han längtar.

– På många sätt kommer jag nog känna revanschlust. Jag är inte sur eller irriterad. Men jag är verkligen sugen på vintern, det finns det inget som helst tvivel om, säger Kläbo till VG.

KLIPP: Se rafflande spurtdramat i femmilen – här knäcks Bolsjunovs stav (7 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.