Johannes Hösflot Kläbos skada håller honom från ordentlig träning framöver. Foto: Instagram/Bildbyrån

Kläbo om skadan: ”Mycket tid i bassängen framöver”

Uppdaterad
Publicerad

I måndags kom beskedet att Johannes Hösflot Kläbo skadat sig på försäsongen.

Nu har norrmannen själv uttalat sig kring skadan som kan hålla honom borta i tre månader.

– Det kommer ta ett tag innan jag är tillbaka i normal träning, säger han.

I ett inlägg på Instagram, med en bild på sig själv i en simbassäng, berättar Johannes Hösflot Kläbo utförligt om hans skadesituation som uppstod under försäsongen.

”Jag kommer spendera mycket tid under de kommande veckorna med att springa i vatten på grund av en skada på övre delen av baksidan av mitt lår”, skriver Kläbo.

Skadan upptäckte han för fyra veckor sedan då han vaknade upp med smärta i benet. Efter röntgen kunde skadan lokaliseras.

”Det verkar som att det kommer ta ett ta innan jag är tillbaka i normal träning. Min fysioterapeut har gett mig ett träningschema som ska läka skadan så snabbt som möjit. Under tiden handlar det bara om att försöka hålla sig positiv”.

Johannes Hösflot Kläbo berättar att han kan träna på rullskidor, men inte med samma intensitet som han först hade tänkt.

”Det kommer bli en utmanande period framöver, men jag håller huvudet högt och ser fram emot när det är över. Lyckligtvis är det ett par månader kvar tills säsongen inleds”.

MER LÄNGDSKIDOR: Kläbo tog karriärens andra Tour de Ski-seger (4 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.