Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kläbo efter segern: ”Planen är att fortsätta köra”

Johannes Höstflot Kläbo: ”Planen är att fortsätta”

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Höstflot Kläbo spurtade ned Sergej Ustiugov och vann herrarnas jaktstart i Tour de Ski i tyska Oberstdorf. Och efter segern gav norrmannen svar på sin fortsatta medverkan i touren.
– Planen är att fortsätta och det har det varit hela tiden, säger Kläbo till SVT Sport.

Johannes Höstflot Kläbo har varit starkast i Tour de Ski hittills. Men frågan huruvida han ska fullfölja touren har varit på tapeten hela vägen, bland annat har hans morfar uttalat sig om att han inte vill se en hel tour för 22-åringen då det sliter för mycket på kroppen i år, då VM är det stora målet.

Men efter jaktstarten i Oberstorf gav den totalledande norrmannen ett besked.

– Att fortsätta har varit planen hela tiden, men vi får ta det dag för dag. Det känns bra i dag, säger Kläbo till SVT Sport.

Vem bestämmer om du fortsätter?

– Det är en samlad bedömning på totalbelastning och hur sliten man är.  Jag fick ett svar i dag på att det känns bra och så länge det känns bra är det bara att fortsätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer