Johannes Hösflot Kläbo defilerar i mål. Foto: Bildbyrån

Kläbo vann enkelt – inga svenskar till final

Uppdaterad
Publicerad

Kanske hade Johannes Hösflot Kläbo tittat på Stina Nilsson i damernas final. För hans ryck påtagligt lik den suveräna svenskans. I mål var han etta, även om han inte var lika överlägsen som Stina Nilsson. Ingen svensk gick vidare till final.

– Jag kände mig pigg. Jag har gjort det hela dagen, men det är svårt här. Det är så mycket nedförsbackar och det är så tätt att det blir rörigt, säger Kläbo till NRK.

För norrmannen, som gör debut i Tour de Ski, blev det alltså seger direkt i premiären.

Två svenskar, Oskar Svensson och Karl Johan-Westberg, gick vidare till kvartsfinal men väl där tog det stopp. Närmast att gå vidare var Westberg.

Nära för Westberg

Han blev trea i sitt heat.

– Det räckte inte till, det var lite för tajt, men jag gör vad jag kan. Det var ändå länge sedan det kändes så här bra, säger Karl Johan-Westberg till SVT Sport.

Svensson inledde bra men i backen uppför tappade han mycket fart och kom snabbt efter täten.

– Jag fick en bra start och fick loppet dit jag ville. Sedan i uppförsbacken trasslade jag till det och tappade fart, säger Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer