Lina Korsgren tackar för sig i morgon. Foto: Bildbyrån

Korsgren inför karriärens sista lopp: ”Ska bara njuta”

Uppdaterad
Publicerad

Lina Korsgren meddelade för ett par dagar sedan att hon avslutar karriären i morgon lördag efter Ylläs-Levi över 70 km i Ski Classics avslutning.

– Jag är nöjd med mitt beslut och ska bara njuta, säger Korsgren till SVT Sport.

Det skakade om långloppsvärlden när 34-åriga Korsgren i onsdags meddelade att hon lägger av efter loppet i morgon. Hennes egna lagkamrater i Team Ramudden, där hon ska fortsätta som ledare, blev chockade. I morgon är det alltså över för åkaren som så sent som förra året vann Vasaloppet på rekordtid och tog hem totalen i Ski Classics.

– Jag tror att det kommer att bli känslosamt sedan får vi se om det blir enbart glädje eller om det kommer tårar. Jag vet inte men jag är nöjd med mitt beslut och ska bara njuta, säger Korsgren.

I totalen är det upplagt för Britta Johansson Norgren att ta ännu en titel. Hon är 97 poäng före Ida Johansson som kör för samma stall som Korsgren, Team Ramudden.

Om Dahl skulle vinna måste Johansson Norgren vara åtta eller sämre för att missa totalcupen. En vinst ger 200 poäng.

”Britta måste ha en dålig dag”

– Har Ida chansen att ta den gula västen så kommer vi att köra för henne men det är en del poäng upp och Britta måste ha en dålig dag om det ska gå men det är idrott och allt kan hända, säger Korsgren om läget.

Britta Johansson har kommit tillbaka på högsta nivå efter den svåra förfrysningsskadan förra säsongen.  Hon har fem totalsegrar i Ski Classics.

– Det kommer att bli tufft med sju mil på en tuff bana och all snö men jag har ett inspirerande läge och har satt press på Ida som kanske behöver vinna för att ta hem det. Det ska bli skoj att ge sig ut och fajtas om det, säger en förhoppningsfull Norgren som senare meddelande att hon nu avslutar karriären.

Tävlingen sänds direkt i SVT1 lördag med start 07.25.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.