Foto: TT

Kowalczyk gör comeback på VM

Uppdaterad
Publicerad

Justyna Kowalczyk gör comeback på VM i Seefeld. 36-åringen ska köra sprintstafett och stafett för Polen, skriver Sportbladet.

Efter tremilen på OS förra året har Kowalczyk inte kört ett världscuplopp. Men 36-åringen har varit med under världscupen i år som landslagslagstränare för det polska laget. Men nu gör hon alltså comeback i spåret igen, skriver Sportbladet.

På Twitter bekräftar polskan att hon ska tävla i lagsprinten och vara en del i Polens stafettlag. Hon har under säsongen hållit igång i Slavic cup, en motsvarighet till skandinaviska cupen. Där vann hon bland annat ett femkilometerslopp i Polen för några veckor sedan.

Justyna Kowalczyk hade en framgångsrik karriär. Hon har vunnit två OS-guld och två VM-guld. Sammanlagt har hon tagit tolv medaljer på OS och VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.