Foto: Bildbyrån

Ebba Andersson inför VM: ”Goda chanser att knipa medalj”

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Andersson är liksom Charlotte Kalla i Seiser Alm för att förbereda sig inför VM. Efter en framgångsrik säsong är 21-åringen väl medveten om att det finns en hel del förväntningar på henne.

– Jag är fullt medveten om att jag har goda chanser att knipa en medalj, säger hon till SVT Sport.

Under tisdagen mötte SVT Sport Ebba Andersson på plats i Seiser Alm, det efter att hon tränat ihop med Charlotte Kalla.

– Det är verkligen superfint här, jag njuter verkligen av att ha möjlighet att vara här, säger hon.

För Ebba Andersson, som VM-debuterade 2017 i Lahtis, blir Seefeld hennes andra VM. Men trots att Charlotte Kalla har betydligt mer erfarenhet försöker hon hålla sig till sin egen plan.

– Jag försöker ha fokus på mitt. Men sedan är det såklart en trygghet att ha med Charlotte, som har varit här inför så många mästerskap tidigare.

Tagit stora kliv

Ebba Andersson, som radat upp pallplaceringar i världscupen under säsongen och tog två guld på SM nyligen, säger själv att det gått över förväntan. 

– Om jag ska vara ärlig tror jag att det är svårt att peka ut att ”det är det här som verkligen fungerat i år”. Jag tror mer att det handlar om en helhet, träningen har fungerat bra, jag har blivit ett år äldre. Jag har tagit kliv ännu närmare den absoluta världstoppen, säger hon.

Dessutom har de andra svenskornas framgångar inspirerat.

– Att se att de jag tränat med under säsongen håller så hög nivå, det var verkligen inspirerande för mig. Vi fick bevis att det vi gjort under den här träningssäsongen håller hög nivå.

”Fullt medveten”

Till skillnad mot under VM 2017 finns det nu höga förväntningar på Andersson. En press hon tänker hantera genom att ha fokus på det hon ska göra här och nu.

– Men jag är fullt medveten om att jag har goda chanser att knipa en medalj. Jag vet hur mycket som ska till, därför försöker jag vara ödmjuk inför det som kommer här framöver, säger hon.

Hennes egna drömmar tänker hon däremot inte dela med sig av inför VM.

– Jag har absolut drömmar, men dem har jag gärna för mig själv, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.