Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kristine Stavås Skistad om varför hon inte passar i landslaget – även Therese Johaug ger sin syn på situationen. Foto: NRK Foto: Bildbyrån.

Kristine Stavås Skistad om varför hon nobbar norska landslaget: ”Har en annan kropp”

Uppdaterad
Publicerad

Kristine Stavås Skistad vann fem sprintlopp under säsongen och har varit den åkare som sprängt in en kil i den svenska dominansen. Norska landslaget vill ha tillbaka sin stjärna men hon nobbar.

– Jag har en väldigt annan typ av kropp än åtminstone distansåkare. Då passar man inte in i ett system, säger Skistad till NRK.

I klippet ovan förklarar Skistad sina tankar för norska NRK.

Skistad vann sprinten i Drammen och under ärevarvet åkte hon med Konnerudsflaggan, inte den norska som vajade från varenda balkong, för att hylla klubben strax utanför staden.

Det var stor symbolik. Skistad går sin egen väg med med klubbens tränare och står sedan några år tillbaka utanför landslagets organisation.

Johaugs förslag

Therese Johaug, som kommit tillbaka i längdspåret i liten skala den här vintern efter barnafödandet i maj överväger själv en comeback till nästa säsong då VM avgörs på hemmaplan i Trondheim i februari/mars 2025.

– Hon känner sig trygg med att stå utanför landslaget, säger Johaug och har en idé om vad som behöver göras för att få tillbaka Skistad till landslaget igen.

Under kvällen blev Skistad tillsammans med Maria Hartz Melling norska sprintstafettmästare för tredje året i rad.

– Vi körde för hela Konnerud och då är det lätt att motivera sig, säger Skistad efter segern. Hon gick ut 13 sekunder efter på sin sistasträcka.

Lyssna till Johaugs förslag i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.