Fyra ryska stjärnor är gravida. Foto: Bildbyrån

Ryska landslagschefens uppmaning: ”Skaffa barn nu”

Uppdaterad
Publicerad

Det råder babyboom i det ryska längdlandslaget – på uppmaning av längdchefen Jelena Välbe.

Fyra damåkare är gravida och kommer missa den här säsongen.

– Det är en mellansäsong som väntar och därför den mest lämpade att skaffa barn, säger hon enligt Expressen.

Natalja Matvejeva, Anastasia Sedova, Julija Belorukova och Jelena Soboleva kommer alla saknas när världscupen i längd drar igång den kommande helgen i finländska Ruka.

Anledningen är att hela kvartetten blivit gravida och orsaken till att det sker samtidigt för alla fyra stavas Jelena Välbe.

Längdchefen kom i somras med en uppmaning om att det just nu är ett bra läge att vara borta från längdskidorna.

– I slutet av förra säsongen samlade jag truppen och sade till alla tjejer att det är en mellansäsong som väntar och därför den mest lämpade att skaffa barn. Landslagsåkarna måste förstå sitt ansvar och sina skyldigheter. Jag är väldigt glad att de lyssnade på mig, säger hon till nyhetsbyrån Ria Novosti enligt Expressen.

Världscupen inleds på fredag med en minitour i Ruka, där fredagens sprint följs av 10 km klassiskt på lördag och en avslutande jaktstart över 10 km fristil på söndag. Tävlingarna sänds i SVT hela helgen.

ARKIV: Julija Belorukovas stavattack på Frida Karlsson (22 mars)

ARKIV: Längdstjärnan Jessica Diggins om vikthetsen (25 november)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.