Foto: Bildbyrån

Landslagschefen: ”Fundersam på hur det här ska bli”

Uppdaterad
Publicerad

Det norska längdlandslaget sattes i karantän efter att en tränare testats positivt för covid-19. Några timmar senare kom beskedet att kontrollprovet var negativt och Norge fick klartecken att tävla som planerat.

Svenska landslagschefen Anders Byström känner viss oro inför fortsättningen i världscupen.

– Man blir fundersam på hur det här ska bli, säger Byström till SVT Sport.

Det var i backen vid morgonens skidtest som Anders Byström fick veta att de norska åkarna och ledarna satts i karantän på grund av att tränaren Eirik Myhr Nossum testat positivt för coronaviruset vid ankomsten till Ruka.

– Ingen visste någonting men plötsligt började folk fundera på var norskarna var, för de var ju inte här, säger svenska landslagschefen Anders Byström till SVT Sport.

Första reaktionen var att hans farhågor besannats.

– Det blir ju den här känslan ”åh nej”. Det var ju det här man var rädd för skulle kunna hända, att någon skulle testa positivt. Oavsett vilket lag det är så är det tråkigt. Men att det är Norge, som är bästa laget, är nog en smäll för alla. Vi vill ju så klart möta Norge.

Kontrollprovet var negativt

Några timmar senare kom dock nya besked – kontrollprovet var negativt och plötsligt fick Norge klartecken att träna och tävla som planerat i Ruka.

Byström känner en viss oro inför framtida tävlingar.

– Man blir fundersam på hur det här ska bli.

Johaug inför premiären: ”Svenskorna åker fort”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johaug inför premiären: ”Svenskorna åker fort” Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer