Anna Dyvik. Foto: Bildbyrån

Anna Dyvik tillbaka i längdlandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Träningssäsongen för längdskidåkarna närmar sig.

Idag presenterades truppen inför kommande säsong – och precis som SVT Sport kunde avslöja i söndags är Anna Dyvik uttagen till A-landslaget, efter att ha satsat på egen hand under ett års tid.

– Min egen satsning förra året var ju något av det bästa jag gjort i min karriär och det var väldigt tydligt att det utvecklade mig som skidåkare, men jag vill väldigt gärna vara med i landslaget och spendera mer tid med de bästa åkarna i världen. Att vara med i landslaget innebär ju också en trygghet både materialmässigt och ekonomiskt, vilket också är en viktig pusselbit till att lyckas, säger Dyvik till SVT Sport.

Dyvik har däremot inte fattat något definitivt beslut om hon kör med landslaget kommande säsong.

– Än så länge är jag bara uttagen, och jag och tränarna har just nu en dialog om hur ett landslagsupplägg skulle kunna se ut för mig. Det viktigaste för mig är att jag fortsätter utvecklas i skidspåret och mår bra samtidigt, säger hon.

Åtta damåkare i truppen

Damtruppen ser ut som följande: Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Anna Dyvik, Johanna Hagström, Frida Karlsson, Moa Olsson, Emma Ribom och Jonna Sundling.

Moa Olsson får chansen i A-landslaget för första gången, medan Dyvik alltså är tillbaka efter att ha satsat på egen hand under ett års tid.

Herrtruppen består av sex åkare. Calle Halfvarsson, Jens Burman, Marcus Grate, Anton Persson, William Poromaa och Oskar Svensson. Anton Persson tar klivet upp till A-laget, medan Johan Häggström petas.

B-landslaget

Det svenska B-landslaget består av följande åkare:

Moa Hansson, Lisa Ingesson, Louise Lindström, Moa Lundgren, Märta Rosenberg, Edvin Anger, Jonas Eriksson, George Ersson, Leo Johansson och Eric Rosjö.

– Vi satsar på en yngre profil, säger längdchefen Anders Byström när truppen presenteras.

Edvin Anger ser fram emot säsongen.

– Jag ser fram emot att gå upp emot de stora grabbarna. Att prestera både på distans och sprint, men först och främst ta det steg för steg, han på presskonferensen.

KLIPP: Landslagschefen om avtalen: ”Ibland tar det ganska lång tid”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Calle Halfvarsson, Frida Karlsson och Jonna Sundling. Foto: Bildbyrån

Här är truppen

Herrar:

Jens Burman, Åsarna IK

Marcus Grate, IFK Umeå

Calle Halfvarsson, Sågmyra SK

Anton Persson, Falun Borlänge SK

William Poromaa, Åsarna IK

Oskar Svensson, Falun Borlänge SK

Damer

Ebba Andersson, Piteå Elit

Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK

Anna Dyvik, IFK Mora SK

Johanna Hagström, Ulricehamns IF SK

Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF

Moa Olsson, Falun Borlänge SK

Emma Ribom, Piteå Elit

Jonna Sundling, Piteå Elit

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.