Lindström trea i kaosartad U23-sprint

Uppdaterad
Publicerad

En kaosartad final för Louise Lindström.

Först missade hon medalj – men efter en diskning får hon ett brons.

– Jag kan inte säga om jag är glad eller ledsen, det är bara konstigt. Det var en strulig final, jag hade hoppats jag fick göra om det, säger Lindström till SVT Sport.

Louise Lindström nådde sprintfinal U23-VM. Finalen blev dock strulig – för många.

Hon såg pigg ut och var med och slogs om medaljerna. Men tjeckiskan Tereza Beranova var i vägen för svenskan. I sista backen klev Beranova in framför Lindström.

Lindström gick i mål som fyra. Hon var väldigt besviken när SVT Sport ringde upp henne direkt efter loppet.

– Jag tycker hon kliver rakt in framför mig. Jag märker att hon ligger till höger om mig, att hon kommer få problem. Jag hinner inte tänka så mycket där och då – hon förstör och sabbar för mig. Men man vill ju inte ge upp, sa Lindström.

– Hon förstörde hela min dag.

Märkliga fall på upploppet

Det såg ut att bli seger för Beranova. Men med 20-30 meter kvar av upploppet försvann guldmedaljen. Helt plötsligt föll Beranova och försvann från medaljstriden. Hon blev sist.

– Jag tycker det är rätt åt henne att hon trillar på upploppet, sa Lindström.

Du tycker det var rätt åt henne?

– Ja.

– Jag tror att hon blir diskad. Men det hjälper inte mig till en medalj.

Ryskan diskad – medalj till Lindström

Beranova blev diskad. Det blev även Anastasija Faleeva som gick i mål som etta. Faleeva straffades för att ha orsakat Beranovas fall. Efter en lång jurydiskussion fick Lindström en medalj.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag tycker att finalen blev orättvis på många sätt, tjeckiskan förstörde mina chanser. Att det sedan blev en bronsmedalj var en bonus. Men det känns konstigt, säger Lindström.

Du är glad – men besviken?

– Det har inte ändrat sig så mycket från tidigare, jag är fortfarande besviken på det hon gör. Sen att det blir ytterligare incidenter på upploppet är också jäkligt tråkigt. Jag hade velat att alla gjorde sportsligt rätt från start till mål så hade den starkaste varit först över linjen.

Vad kände du när du fick besked om att du får en bronsmedalj?

– Det var skönt. Jag är glad att jag fick den. Men jag hade velat ha en medalj av ädlare valör.

Lisa Lohmann vann guld och Hristina Matsokina tog silver.

Experten Mathias Fredriksson var förvånad efter upploppet.

– Det var en dramatisk final. Jag har aldrig sett tidigare att någon (Beranova) har ramlat i täten. Men hon var överallt, hon var väldigt strulig. Hon hoppade in på Lindström, och det får man inte göra, säger Fredriksson.

Alexander Terentev vann på herrsidan. Ingen svensk gick till final.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.