Linn Svahn. Foto: Bildbyrån

Svahn är krasslig: ”Verkligen inte haft något flyt”

Uppdaterad
Publicerad

Ingen Linn Svahn, 21, på tremilen.

Anledningen: Hon har fått nästäppa.

Hon har verkligen inte haft något flyt överhuvudtaget, säger hennes tränare Ola Ravald till SVT Sport.

Linn Svahn, som dominerat sprintvärlden den här säsongen, blev utslagen redan i semifinalen i VM-sprinten. Sedan dess har Svahn inte kört någon mer distans.

Det ryktades om att 21-åringen skulle få chansen i den avslutande tremilen – men så blir det inte.

”Känner sig inte okej”

Hon har haft lite nästäppa vad jag förstår. Hon känner sig inte helt okej, och hon tycker inte att hon är i tillräckligt bra fas för att tävla då, säger tränaren Ola Ravald och fortsätter.

Av förståeliga skäl tycker hon att det mesta har gått emot henne på det här VM:et. Hon har verkligen inte haft något flyt överhuvudtaget.

Nästa helg väntar en världscuptävling. Och nu är det oklart om Svahn kan delta.

Hon måste vara frisk in i helgen och kunna träna några dagar om hon ska tävla. Det är egentligen det hon går och väntar på nu.

”Väldigt besviken”

Hur besviken är hon över det här VM:et?

Det säger väl sig självt, hon kom hit med en ambition om att köra om medaljerna. Så hon är förstås väldigt besviken. Hon har bara dragit ett streck över det här och börjat titta framåt igen. Hon är inte på något topphumör men hon har insett att det inte blev som hon hade tänkt sig.

KLIPP: Kalla besviken: ”En skitdag” (4 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.