Maja Dahlqvist och Linn Svahn Foto: Bildbyrån.

Linn Svahn får inte chansen – de kör i morgon

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn kommer inte få chans till revansch på tisdag.

Det är istället Maja Dahlqvist som tar sista platsen i Sveriges lag till 10 kilometer fritt.

– Det känns som att jag är i ganska bra slag, säger Dahlqvist.

Efter en vilodag fortsätter VM på tisdagen med damernas 10 kilometer fritt och herrarnas 15 kilometer fritt.

Det svenska damlaget kommer att bestå av Frida Karlsson, Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Maja Dahlqvist.

– Vi bedömer att de här fyra är dem som presterat bäst på skejt den här säsongen. Det är de vi tror på mest i skejt, säger landslagschefen Anders Byström på en presskonferens.

”Var nog tajt om platsen”

Det betyder att varken Linn Svahn eller Emma Ribom får chansen. Ribom kom sist av svenskorna i lördagens skiathlon och Linn Svahn har haft det tufft på VM hittills. Hon åkte ut i semifinalen på sprinten och fick sedan inte chansen i sprintstafetten.

Enligt landslagsledningen var 10 kilometer fritt inte en av de distanserna som fanns i Linn Svahns huvudplan inför mästerskapet och hon är fortsatt aktuell att tas ut i lopp framöver.

Dahlqvist fick beskedet att hon får åka under söndagen.

– Vi vann ändå i går så det känns som att jag är i bra slag och jag har gjort bra distanslopp i år. Jag är glad att jag får chansen, det var nog tajt om platsen, säger hon.

Damernas 10 kilometer startar 13.15 på tisdag.

De tar plats i herrtruppen

På herrsidan blir det William Poromaa, Jens Burman, Karl-Johan Westberg och Björn Sandström som ska försöka jaga den första svenska herrmedaljen i mästerskapet. Herrarnas tävling körs på onsdag med start 13.15.

KLIPP: Därför missade Linn Svahn medalj

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.