Foto: Linn Svahn (Instagram)/Bildbyrån

Linn Svahn har opererats igen: ”Rörligheten stannade upp”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn har gjort ytterligare ett ingrepp i axeln, meddelar längdstjärnan på Instagram.

– Rörligheten stannade upp och då valde man från axelkirurgens håll att göra ett litet ingrepp, säger landslagsläkaren Jan Wall.

Linn Svahn opererades i september för en efterhängsen axelskada och senare under hösten meddelade 21-åringen att hon missar OS.

Under måndagskvällen meddelade hon på Instagram att hon har gjort ytterligare ett ingrepp i axeln.

”Ytterligare en gång på operationsbordet men ett lite lättare ingrepp denna gång än förra så slipper bli följeslagare med mitellan. Rehaben är igång och vi har ett mål”, skriver hon.

Landslagsläkaren Jan Wall säger att Svahn i nuläget tränar upp rörligheten.

– Det är det som är grejen efter en sådan operation, att få till rörligheten och det går framåt. Det stagnerade ett tag och därför gjorde man det här ingreppet för att få upp rörligheten. När rörligheten är bra får man träna styrka och sen tar man det pö om pö, säger Wall.

När du säger att det stagnerade, menar du att det dök upp någon form av komplikation?

– Nej, det kan man inte säga. Rörligheten stannade upp och då valde man från axelkirurgens håll att göra ett litet ingrepp, rensa upp och få till rörligheten lite bättre. Och nu är man nöjd, säger han.

KLIPP: Frida Karlsson: ”Västen ska stanna på rummet” (4 december)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.