Linn Svahn blickar framåt efter operationen Foto: Bildbyrån

Svahns plan efter operationen: ”Linn SSS”

Uppdaterad
Publicerad

Axelskadan stoppar henne från OS.

Ett tungt bakslag, men Linn Svahn ser möjligheterna.

– Jag har en liten plan: ”Linn SSS”, säger 21-åringen.

Under onsdagen kommunicerade hon ut mardrömsbeskedet. Den axelskadan som hämmade henne under VM och förstörde hela förra säsongen stoppar henne även från vinterns OS.

– Linn Svahn var den största guldfavoriten till VM och det blev inte alls som hon hade tänkt sig på grund av skadan. Att hon nu får OS förstört av samma skada är så frustrerande. Skadefri hade hon varit den största svenska medaljfavoriten. Otroligt trist för henne och svensk skidåkning, säger SVT:s expert Andres Blomquist.

Planen: ”Linn SSS”

För Linn Svahns del väntar nu rehabilitering och en lång tid utan tävlande. Men hon planerar att förvalta den tiden på bästa sätt.

– Jag vet mina styrkor och jag vet vad jag vill utveckla. Ett år med extra träning kan göra mig väldigt gott. Jag hoppas ni får se mig ännu bredare när jag kommer tillbaka.

Linn Svahn har skördat sina största framgångar på sprint där hon bland annat vunnit den totala världscupen. Men i januari tog hon även en världscupseger på 10 km klassiskt, något hon hoppas utveckla.

– Jag har en liten plan: ”Linn SSS”. Jag vill bli snabbare, starkare och stabilare.

– Det första som jag stakade upp som mål efter operationen var VM 2023. Jag bröt inte ihop direkt, det gäller att ha blicken framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.