Foto: Bildbyrån

Lundgren har rest hem: ”Ska undersökas så fort som möjligt”

Uppdaterad
Publicerad

Moa Lundgren kommer inte till start i helgens världscup på grund av skada.

Nu har svenskan rest hem och ska undersökas.

– Det ska göras så fort hon kommer hem till Sverige. Så att hon får reda på vad som är orsaken till den smärta hon känner, säger Svenska skidförbundets längdchef Lars Öberg till SVT Sport.

Det var på gårdagens träning som Moa Lundgren ramlade och tog emot sig med knäna. I morse kom beskedet att hon inte kan ställa upp i världscuptävlingarna i Lahtis, Finland.

– Vi bedömde den som en lindrig skada i går. Nu har hon fortfarande ont och hon har rest hem med flyg. Det är fortfarande för tidigt för mig att säga något, utan det krävs fortsatta medicinska undersökningar för att kunna fastställa vad det är som har hänt egentligen, säger Lars Öberg, längdchef på Svenska skidförbundet, till SVT Sport.

Är skadan värre än vad ni befarat?

– Den analysen är inte gjord. Men hon har som sagt ont och är förhindrar att åka till 100 procent. Och ska man köra en världscup i längdskidor, då måste man vara 100 procent. Då räcker det inte att vara 90.

Lundgren, som alltså rest hem till Sverige, har smärtor i höftböjare och knä och kommer att undersökas när hon landat i Sverige.

– Hon kommer att undersökas så fort hon kommer hem till Sverige. Så att hon får reda på vad som är orsaken till den smärta hon känner, säger Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.