Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Moa Lundgren åkte ut i kvartsfinalen – bröt ihop i intervjun efter. Foto: SVT

Moa Lundgren i tårar – ger upp VM

Uppdaterad
Publicerad

Moa Lundgren hade en sista chans att visa att hon skulle få en VM-plats – men i kvartsfinalen var hon chanslös.

Efteråt blev hon känslosam.

– Åker man inte snabbare än så här så ska man inte vara där, säger hon till SVT Sport.

Svenska Moa Lundgren har haft en annorlunda och svår säsong. Hon opererades för en blindtarmsinflammation, som sedan visade sig inte vara någon inflammation – och har endast tävlat i Skandinaviska cupen, som hon leder.

Förra helgen säsongsdebuterade hon i världscupen. Det var dock i dagens sprint det gällde som allra mest, en plats i VM-laget fanns i potten. Lundgren slutade trea i sin kvartsfinal och blev utslagen.

Världscupen i längdskidor

– Jag är snabb i starten, men sedan är som att det plötsligt gick jättesegt. Det var som en ond cirkel. Jag kände mig inte helt färdig när jag kom i mål. Det var skumt, säger hon.

”Har genomlevt det två gånger tidigare”

Nu ger hon mer eller mindre upp en start i VM i Planica.

– Åker man inte snabbare än så här så ska man inte vara där. Det känns skittråkigt, men jag har genomlevt det två gånger tidigare. När vi börjar prata om det så bubblar känslorna upp.

Lundgren ser emellertid inte slutet på säsongen.

– Det är fortfarande bara januari så det kommer himla många fler lopp. Förhoppningvis kan jag komma tillbaka i bättre form. Det finns lopp och det finns hopp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i längdskidor

Mer i ämnet