Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anton Persson lägger ner säsongen. Foto: Bildbyrån/SVT

Anton Persson ger upp VM – och hela säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Anton Persson gav upp VM-drömmen och tackade för sig den här säsongen efter att ha blivit utslagen i sprintkvalet.

Det efter att ha kört med ett avslitet korsband sedan sommaren.

– Jag har inget på VM att göra när det är så här ändå, så då är det lika bra att åka hem och ta tag i problemen, säger han till SVT Sport.

Efter att ha kört för Sverige i OS i februari var Anton Perssons mål VM i Planica. Men i somras slet sprintspecialisten av korsbandet, vilket hotade den drömmen. Men han valde att rehabilitera och inte operera.

Han ger nu upp efter att ha slutat 41:a i sprintkvalet.

– Det funkar inte, med min bakgrund med korsbandet som ju är av. Det känns bra vissa dagar men det funkar inte när man ska gasa på. Jag har inget på VM att göra när det är så här ändå, så då är det lika bra att åka hem och ta tag i problemen och operera sig.

Är det så det känns?

– Ja det är det, det är inget annat att göra.

Trots skadan var känslan bra in mot säsongsstarten i novemer.

– Det gick kanon på rullskidor och väldigt bra mot säsongsstarten, men sen har det successivt blivit sämre och sämre. Det var som att någon högg till efter premiären och det har aldrig blivit bra riktigt. Det har liksom blivit följdskador av all muskulär kompensation.

Nu tyder mycket på att han gjort sitt sista framträdande för säsongen.

– Ja det tror jag, kanske en stafett om jag verkligen behövs i Skövde (SM), men annars är det nog över. Man lägger ner så mycket tid, så det är tufft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.