Norge söker revansch på Sveriges sprintåkare

Uppdaterad
Publicerad

Efter tre totalsegrar i följd i världscupens sprintcup fick norskan Maiken Caspersen Falla den senaste säsongen ge sig för Stina Nilsson.

–Som lag är vi ganska revanschsugna. Svenskorna var bättre än oss ifjol men det ska vi försöka göra något åt, säger Falla.

Maiken Caspersen Falla har varit ganska ensam på världscuppallen med norska ögon sett.

– Flera sprintåkare har valt att lägga ned mer tid och träning på distans och låta det gå som det går i sprinten, säger Falla.

Är det högre status att att vinna distans än sprint i Norge?

– Ja, det är det nog.

De norska damerna har ett gemensamt lag för distans och sprint och till den kommande säsongen ansluter fler nya unga åkare, bland andra Kristine Stavaas Skistad som vann junior-VM i sprint.

– Vi får mer bredd i gruppen där flera av de nya åkarna har erfarenhet av sprint, säger Falla.

Intern konkurrens i Sverige

Norskan menar att Sverige har tuff intern konkurrens som är bra för landslaget och driver laget framåt, men svenskorna är inte omöjliga att besegra.

– Nej, men man får inte ha en dålig dag och måste vara skärpt och fokuserad för att lyckas, säger Majken Caspersen Falla.

Inslaget kan ses i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.