Marit Björgen blev tvåa i Vasaloppet, hennes enda lopp i vinter. Detta efter en tävlingcomeback efter tre år. Foto: Bildbyrån

Pandemin avslutar Björgens säsong

Uppdaterad
Publicerad

Av smittspridningsskäl ställer Norge in sin mästerskapsvecka i Trondheim nästa helg. Det gör att Marit Björgens säsong är över. Det blev bara ett lopp i vinter: Vasaloppet.

Norska mästerskapen över 30 km skulle bjudit på en höjdpunkt som inte ens VM eller någon tävling i världscupen nådde upp till: Ett möte mellan Therese Johaug och Marit Björgen på 30 km.

Nu blir det ingen NM-vecka där förutom längdåkning, skidskytte, backhoppning, nordisk kombination, curling och hundspann skulle avgjorts.

Kläbo stoppas när klubben fyller 100 år

Björgen blev tvåa i Vasaloppet efter Lina Korsgren. Hon gläntar för att fortsätta men har inte meddelat något beslut. På söndag fyller världens främsta vinterolympier 41 år.

Arrangemanget skulle avgjorts på Granåsen 25-28 mars av klubben Byåsen som samtidigt skulle firat sitt 100 års-jubileum.

– Klubben har lagt ner mycket arbete för att förbereda mästerskapet men vi måste göra allt för att stoppa pandemin, säger Johannes Hösflot Kläbo som själv tävlar för Byåsen.

KLIPP: Här utmanar Björgen Johaug i gymmet (16 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.