Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johannes Hösflot Kläbo och Heidi Weng. Foto: Bildbyrån/TT

Norsk ilska efter Tour de Ski: ”Ville slå till någon”

Uppdaterad
Publicerad

Publiken manade på åkarna under sista etappen av Tour de Ski.

Norska stjärnan Heidi Weng uppskattade inte ljudbilden.

– Jag ville slå till någon, säger hon enligt NRK.

På söndagen avgjordes Tour de Ski. Åkarna plågade sig upp för den omsusade slalombacken och manades på av ledare och publik.

Men påhejandet verkar inte ha varit till någon större hjälp för de norska stjärnorna Heidi Weng och Johannes Höfsflot Kläbo.

Weng säger hon stördes av publiken.

– Jag hade problem med koklockan i publiken. Det gav mig huvudvärk. När man går i mål är det lugnt, men där och då fick jag en fruktansvärd huvudvärk, säger hon enligt NRK.

Kläbo: ”Omöjligt att höra något”

Kläbo menar att publikljudet överröstade ledarnas information om hur han låg till i totalställningen (som Kläbo ledde stort och slutligen vann).

– På slutet var det omöjligt att höra något. Jag hade ingen aning om hur jag låg till. Så jag blev lite stressad och gick på full gas mot slutet, säger han och fortsätter:

– Jag tror att det var för att min tränare stod precis bredvid där publiken hade klockorna och sågen. Han kunde inte överrösta dem. Men jag tycker det är kul med liv på banan.

Halfvarsson irriterad efter tappet: ”Hatar den mest av allt i världen”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Calle Halfvarsson tappade pallplatsen i Tour de Ski. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.