Therese Johaug överklagar inte domen om 13 månaders avstängning för dopningsbrott. Foto: Bildbyrån

Norska skidförbundet tar Johaugs kostnader

Uppdaterad
Publicerad

Norges skidförbund kommer att stå för Therese Johaugs kostnader i samband med den kommande processen i skiljedomstolen Cas.

Internationella skidförbundets (Fis) beslutade på tisdagen att överklaga Johaugs 13 månaders dopningsavstängning till Cas. Norges skidförbund har tidigare tagit Johaugs utgifter i samband med processen i Norge kring hennes dopningsärende. Även den vidare behandlingen kommer att täckas.

-Längdkommittén är enig om att fortsätta stödet till Johaug när det gäller advokatutgifter i samband med överklagandet till Cas, säger Torbjørn Skogstad, chef för förbundets längdkommitté.

-Vi värdesätter detta. Det betyder mycket med den stöttningen, både ekonomiskt och i övrigt, säger Johaugs manager Jørn Ernst.

Hittills har Norges skidförbund lagt ut omkring 700 000 norska kronor i samband med Johaugaffären. Det är inte klart när hennes fall kommer att behandlas av Cas.

VM-guldmedaljören: ”Hade inte gjort så i Kanada”

Alex Harvey, som knep en guldmedalj i femmilen i Lahtis, tycker beslutet är konstigt.

– Jag är inte bekväm med det. Det ser inte bra ut för förbundet. I Kanada hade det inte varit så, säger han till NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.