Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Petter Northug tror att Kläbo kan vinna guld i alla lopp. Foto: SVT/Bildbyrån

Northug om Kläbos jakt på sex VM-guld: ”Han vet att han har en jättechans”

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hösflot Kläbo inledde VM med att vinna sprinten överlägset. Frågan är om han kan vinna guld i alla VM-lopp?

– Det är möjligt men han måste ta en dag i taget. Johannes vet att han har en jättechans nu. säger Petter Northug, expert på norska TV2, till SVT Sport.

Johannes Hösflot Kläbo är favorit varje gång han står på startlinjen. Många tror att han har chans att lämna VM med guld från samtliga sex lopp.

– Jag ska vara helt ärlig, jag tänker väldigt lite på det som ska ske senare. Jag tror det är viktigt att inte ha fokus på det, då tror jag att jag bommar, säger Kläbo till SVT Sport.

Efter sprintguldet i går kände han att en hel del press släppte.

– Det släpper mycket, nu kan jag slappna av – jag har fått det jag kom hit för. Oavsett hur det går är jag nöjd, nu kan jag njuta av att vara på VM.

”Blir svårt att slå honom”

Men TV2-experten Petter Northug tror att det kan bli fler guld – kanske i alla sex loppen.

– Med den formen han har nu blir det svårt att slå honom, men jag är inte säker på att det blir guld på 30 km, säger Northug och poängterar att Kläbo, till skillnad från en del konkurrenter, körde sprinten i går.

– Han är en skidkonstnär, vet hur han ska placera sig och är världens bästa skidåkare. I finalen har han en växel till som ingen kan svara på. Han verkar vara i bra form. Och jag tror att han (i morgon) har lust att vinna sitt första distansguld i VM.

I dag avgörs herrarnas skiathlon med start 15.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.