Foto: Bildbyrån

Ny ekonomisk smäll för norsk längdskidåkning

Uppdaterad
Publicerad
Från och med i vår tvingas norska skidförbundet klara sig utan en av sina tyngsta sponsorer. Pengar från företaget Veidekke har hjälpt till med stora satsningar som förbundet nu får klara sig utan.

Som många andra idrottsföreningar och organisationer har norska skidförbundet just nu en ansträngd ekonomi. Coronaviruset har lett till flera inställda tävlingar och nu är det dessutom klart att norska skidförbundet tappar ännu ett miljonkontrakt med en av sina sonsorer.

– Det är riktigt att vi inte förlänger samarbetsavtalen med skidförbundet som vi haft i många, många år. Det är ett beslut som vi tog i slutet av förra året, säger kommunikationschef Helge Dieset till NRK.

Pengarna från sponsorn har framför allt hjälpt till med regionala satsningar på åkare som fått hjälp med tränare och vallateam samt en satsning på norska sprintlandslaget.

Flera åkare kritiska

Håvard Solås Taugböl är en av åkarna som varit med i satsningen och som efter det gjort fina prestationer i världscupen i år. Resultat som gjort honom aktuell för landslaget inför kommande säsong.

– Om det inte är katastrof så är det ändå ett stort tapp för norsk längdskidåkning. Satsningen har gjort det möjligt dem under landslaget att ha ett upplägg med bra träning och världscuptävlingar, säger Solås Taugböl till NRK.

ARKIV: Se spurten här – Karlsson knäcker Johaug i Holmenkollen (7 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Frida Karlsson jublar efter segern i Holmenkollen. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer