Längdchefen Johan Sares var förberedd på Rikard Grips avsked. Foto: Bildbyrån

Oklart vem som ersätter Grip

Uppdaterad
Publicerad

Rikard Grip tackar för sig efter nästan ett decennium i det svenska längdlandslaget. Han lämnar rollen som landslagschef för att ta sig an nya, ännu oklara, utmaningar.
– Det finns redan tankar och idéer på möjliga ersättare, säger längdchefen Johan Sares till TT.

Grip blev förbundskapten 2010 och satt kvar på posten tills det svenska längdlandslaget organiserades om inför den gångna säsongen. Han klev då in i rollen som övergripande landslagschef, men har fortsatt att hålla sig nära den idrottsliga verksamheten.

Under hans tid vid spakarna har Sverige tagit 35 medaljer på VM och OS, och över 300 pallplatser i världscupen. 2015 fick han ta emot priset för årets ledare på Idrottsgalan för framgångarna vid vinter-OS i Sotji året före.

Vem som ersätter honom är inte heller bestämt, men processen är redan i full gång. Längdchefen Johan Sares säger att nästa landslagschef kan komma att jobba mindre operativt än vad Grip har gjort, och i stället få en mer övergripande roll.

Det finns väldigt mycket kompetent folk inom idrotten och jag är ganska övertygad om att vi kommer att fylla den bra. Tanken hos mig har funnits en tid, att den här dagen skulle kunna komma, så vi står inte helt på bar backe. Visst figurerar det tankar och idéer på möjliga kandidater, säger Sveriges längdchef Johan Sares.

Är det någon som har fått ett konkret anbud?

– Nej, inte en helt konkret fråga i alla fall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer