Ida Ingemarsdotter var inte helt förvånad över Rikard Grips beslut. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Ida Ingemarsdotter: ”Kan förstå att han söker andra utmaningar”

Uppdaterad
Publicerad

Ida Ingemarsdotter var inte helt förvånad över Rikard Grips besked att sluta som landslagschef.
– När man tänker efter och inser hur många år han har varit med och vilket bra jobb han har gjort så kan man väl förstå att han söker andra utmaningar, säger hon till SVT Sport.

I dag kom beskedet att Rikard Grip avgår som landslagschef för längskidlandslaget. För Ida Ingemarsdotter som har varit med under hela perioden, kom det till  en början som en överraskning.

– Det är alltid så när folk kliver av att man blir förvånad när man får höra det. Sedan när man tänker efter och inser hur många år han har varit med och vilket bra jobb han har gjort så kan man väl förstå att han söker andra utmaningar, säger hon till SVT Sport.

– Han har gjort ett bra jobb. Han har varit med och fixat och organisera resor och sådana saker.

Vad hade längdskidåkningen, på damsidan, varit utan honom?

– Det är svårt att säga. Vi har haft en bra organisation och det tror och hoppas jag att fortsatt kan ha vi kan ha. Vi har haft en genomgående bra röd tråd som jag hoppas vi kan ha fortfarande.

Vem vill du ska ersätta honom?

– Jag har inte tänkt på några namn överhuvudtaget.

Vilken typ av egenskaper5 behövs i en sådan position?

– Det beror på vad vilken typ av organisation de vill ha. Handlar det om den roll som Rikard har haft så är det en som är duktig på att fixa, ha många bollar i luften och styra och hålla ordning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer