Johanna Ojala Foto: Bildbyrån

Experten: ”Grip har betytt mycket”

Uppdaterad
Publicerad
SVT:s expert Johanna Ojala har svårt att sätta ord på vad Rikard Grip betytt och vad hans avsaknad kommer att betyda för svensk skidåkning.
– Han hade stor bedd och stod för kontinuiteten i landslaget, säger hon om förbundskaptenen som nu slutar efter tio år.

Johanna Ojala var inte direkt chockad när nyheten om att Rikard Grip beslutat sig för att sluta som förbundskapten. Rikard Grip behövde lång betänketid för att fortsätta på posten redan förra året, och att han slutar menar Johanna Ojala inte är någon jätteöverraskning.

– Jag gissar att hans familjesituation med två små barn, spelar in. Men jag har ingen aning om vad han ska göra nu, eller hur förbundet resonerar kring ny landslagschef. Jag har inget namn att komma med, säger Johanna Ojala direkt efter att nyheten om Grips avgång publicerats.

– Men det ska bli intressant att se hur de olika tränarna tänker och gör.

Svenska längdlandslaget har haft olika upplägg de senare åren, det senaste var med olika trupper med junior/utvecklingsgrupp, ett A-lag och ett B-lag.

– Rikard Grip har har stått för kontinuiteten i landslaget, medan tränarna kommit och gått. Han har haft en övergripande koll och varit tillgänglig för alla. Visst har han betytt mycket, både strategiskt och organisatoriskt, men också nere på gräsrotsnivå med själva träningen. Så det är svårt att se vad det kommer att innebära att han slutar, säger SVT:s expert Johanna Ojala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer