Förbundsdirektör Ola Strömberg. Foto: Bildbyrån

Ola Strömberg: Känner ingen oro över att tappa fler

Uppdaterad
Publicerad

Rikard Grip är precis som Stina Nilsson en längdprofil som byter till skidskytte.

Men Ola Strömberg, förbundsdirektör i skidförbundet, känner ingen rädsla för att tappa fler.

– Nej, det känner jag faktiskt inte, säger han till SVT Sport.

I dag kom nyheten att Rikard Grip blir ny generalsekreterare i det svenska skidskytteförbundet. Grip var förbundskapten och landslagschef i skidförbundet mellan 2010 och 2019 innan han fick sparken, men det senaste året har han jobbat med OS-förberedelser hos Sveriges olympiska kommitté (SOK).

Ola Strömberg, förbundsdirektör i längdförbundet, är inte förvånad över Grips nya roll inom skidskyttet.

– Jag vet att de sökt en generalsekreterare ett tag och Rikard har ju en bred bakgrund inom idrotten. Längd och skidskytte ligger ganska nära varandra så jätteförvånad är jag nog inte, säger Ola Strömberg till SVT Sport.

– Det kommer alltid finnas några som då och då byter mellan olika sporter, så det är inte jättekonstigt.

”Han lyckades väldigt bra i skidförbundet också”

I skidskytteförbundets pressmeddelande säger Grip att han ser fram emot att komma till ”ett förbund i medvind”. Strömberg tror inte att Grip syftar på att det inte skulle vara medvind i skidförbundet.

– Nej det tror jag nog egentligen inte. Han lyckades ju väldigt bra i skidförbundet också så jag vet inte, det får du nog fråga honom om.

Även Stina Nilsson har valt att lämna längdskidor för skidskytte kommande säsong. Men Strömberg känner ingen oro över att tappa fler åkare till skidskyttet.

– Nej, det känner jag faktiskt inte. Vi har så pass många som ligger på en väldigt hög nivå och jag tror att vi har en verksamhet som är tillräckligt bra för att de ska kunna lyckas väl inom vår sport också.

Grip om erbjudandet: ”Det har kittlat – det är en fantastisk idrott”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.