Ryska stjärnan Veronika Stepanova kommer sakna Frida Karlsson på U23-VM. Foto: Bildbyrån

Ryska stjärnskottets hyllning till Frida Karlsson: ”Ledande i vår generation”

Uppdaterad
Publicerad

Ryskan Veronika Stepanova avgjorde OS-stafetten och körde hem guldet.

Nu kör hon U23-VM i Norge, som SVT Sport sänder, och hyllar Frida Karlsson.

“Jag kommer sakna henne där. Sportsligt är hon den ledande i vår generation”, skriver stjärnan i ett meddelande till SVT Sport.

Veronika Stepanova har nyss fyllt 21, men har redan slagit igenom stort i skidvärlden. Hon drar sig inte för att säga vad hon tycker. På sociala medier har hon bland annat svingat mot en NRK-journalist och en svensk krönikör.

Efter succén i OS-stafetten där hon ryckte ifrån tyskan Sofie Krehl och gav det ryska laget guldet är hon nu på plats i Norge för att köra U23-VM i Lygna, som SVT Sport sänder.

“Jag behöver tävla och jag gillar att tävla. OS-guldet är för mig bara en titel, en titel jag redan glömt bort, jag måste tänka på hur jag ska kunna vinna framöver”, skriver Stepanova i ett meddelande till SVT Sport.

Varningen: “Finns tre saker jag inte pratar om”

Frida Karlsson åker inte U23-VM, så någon Karlsson-Stepanova-duell får publiken inte se.

“Jag kommer sakna henne där. Sportsligt är hon den ledande i vår generation”, skriver Stepanova.

Hur känns kroppen såhär efter OS?

“Det finns tre saker jag inte pratar om öppet, mitt privatliv, träningsmetoder och hur min kropp känns vid något tidpunkt. Jag tror att min generation har en starkare integritet”.

“Jag är ingen spåkvinna”

Ryssland slog Sverige i stafetten på OS och den unga ryska stjärnan ska sälja sig dyrt för att det ska bli så även på U23-VM.

”Jag är ingen spåkvinna, men jag ska göra allt jag för att det ska hända igen, det kan du satsa din sista peng på!”

Stepanova vann 5-kilometersloppet på JVM förra året, i år gör hon sitt första U23-VM.

“Så småningom vill jag kunna vinna större delen av mästerskapsprogrammet, men vid 21 års ålder måste jag vara realistisk”, skriver Stepanova avslutande.

KLIPP: Här kör Stepanova hem OS-guldet (12/2 – 2022)

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.