Visa alla (2)

Östberg kopplar greppet inför ”monsterbacken” – vann igen

Publicerad

Ingvild Flugstad Östberg fortsätter att dominera i Tour de Ski. På den näst sista etappen inför den omtalade
”monsterbacken” tog hon kommandot från start och vann tämligen komfortabelt före ryskorna Natalja Neprjajeva och Anastasia Sedova. – Hon gör det igen, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Inte helt överraskande var det Tour de Ski-suveränen Ingvild Flugstad Östberg som tog hem tio kilometers-masstarten i klassisk stil i Val di Fiemme. Hon högg från start, låg hela tiden i täten och när ingen annan attackerade gjorde hon det själv.

– Dagens race var viktigt, jag väntade bara på ryskorna att attackera men på det näst sista varvet var jag bara tvungen att ge det en chans, och jag är så glad att jag vann, säger Östberg i SVT:s sändning.

Bakom Östberg blev ryskorna Natalja Neprjajeva och Anastasia Sedova tvåa respektive trea.

Svenskdoldisen stod för karriärbästa

I skuggan av Östberg stod doldisen Moa Molander Kristiansen för en fin instats. I den, på grund av många avhoppare, haltande touren nådde hon sin hittills bästa placering i karriären – hon blev nia.

– Hon tar verkligen chansen, kul att se – hon åker jättebra, säger SVT Sports expert Mattias Fredriksson.

Med segern drygade 28-åringen ut totalledningen i Tour de Ski. Hon har nu 53 sekunder ner till tvåan Neprjajeva inför söndagens avslutande lopp i ”monsterbacken”.

– Det var skönt att få några sekunder inför (klättringen) i morgon, det är inte min favorit, avslutar Östberg.

Inför den avslutande tunga klättringen är Östberg 53 sekunder före Natalja Neprjajeva och hela 2.13 före Krista Pärmäkoski inför den avslutande tunga klättringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer