Ingvild Flugstad Östberg segrade i Obertsdorf. Foto: Bildbyrån

Östberg tog revansch efter ny tiondelsstrid

Uppdaterad
Publicerad

För två dagar sedan vann ryskan Natalja Neprajajeva över Ingvild Flugstad Östberg med tre tiondelar. I dag tog norskan gruvlig revansch efter en rafflande spurtstrid.

– Det är inte varje dag jag vinner en spurt så det smakade väldigt bra, säger Östberg till SVT Sport.

För två dagar sedan tog ryskan Natalja Neprajajeva sin första seger någonsin i världscupen när hon besegrade norskan Ingvild Flugstad Östberg med tre tiondelar på 10 kilometer fristil.

I dag tog Östberg gruvlig revansch. På en snötung bana i tyska Obertsdorf var det just Östberg och Neprajajeva som höll täten från start till mål i masstartsloppet.

Tour de Ski

Går ut i stor ledning

Med en kilometer kvar var duon ensamma i tät och allt avgjordes i en rafflande spurt. Där lyckades norskan, med en bättre målgång, ta sig förbi och vinna med en tiondel.

– Det känns väldigt, väldigt bra. Det har varit en mycket bra dag och så roligt att få vinna på spurten. Jag trodde inte helt på mig själv sista hundra, men jag klarade det och det var verkligen skönt. Det är inte varje dag jag vinner en spurt så det smakade väldigt bra, säger Östberg till SVT Sport.

Segern innebär att hon även tar en kraftig ledning i totala Tour de Ski. Inför morgondagens jaktstart går hon ut med en ledning på 24 sekunder till tvåan Natalja Neprjajeva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet