Markus Gandler Foto: Bildbyrån

Österrikes landslagschef får gå efter skandalen

Uppdaterad
Publicerad

Gårdagens skandal där två åkare från Österrike blev tagna av polis i en razzia så blir det förändringar i landslaget. Markus Gandler, chef för längdlandslaget, tvingas nu gå.

Det är enligt österrikiska tidningen ORF som rapporterar om att Markus Gandler nu lämnar landslaget. Presidenten över skidförbundet i Österrike, Peter Schröcksnadel, är det som säger att de nu bestämt att Gandler inte längre får vara kvar.

– Detta påverkar hela organisationen, även om vi inte har gjort något fel. Oavsett så tänker vi skilja oss åt från Gandler. Det politiska ansvaret ligger till slut hos honom. Men han är ingen gärningsman, det måste man förtydliga, säger Schröcksnadel till ORF.

Schröcksnadel förtsätter med att säga att båda åkarna som är misstänkta för dopning inte längre kommer få vara en del av förbundet, och att det inte är en diskussionsfråga.

– Med oss får de ingen ny chans. Inga idrottare som gjort detta stöds av oss. Att det finns sådana fånar som gör sådant mot sina lagkamrater, jag förstår inte, säger han.

Fler kan lämna

Även norska Trond Nystad, som är utvecklingsansvarig på det österrikiska skidförbundet, kan nu komma att lämna. Han säger till NRK att han troligtvis slutar efter dopningsrazzian.

– Ja, jag gör det. Om det som sagts stämmer så ska jag inte jobba mer i det här förbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.